Bemutatkozunk – Cégtörténet

A Széria-Trans Kft. történetének kezdete hasonlít a rendszerváltozás környékén megalakult, magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalkozások többségéhez. A rokoni kapcsolatban lévő tulajdonosok elhatározták, hogy -saját kezükbe véve sorsukat- céget alapítanak, menekülve a 80-as évek végét, a 90-es évek elejét jellemző gazdasági bizonytalanságok, valamint a munkahelyük megszűnésének fenyegetõ veszélye elől.

Az építési gipszekkel, fehércementekkel való kereskedés kezdeti ötlete családi hagyományokon alapult, amely tevékenység idővel kibővült por alapú építőanyagok, vakolatok, porfestékek gyártásával, csomagolásával és bérkiszerelésével is. A budapesti székhellyel és karcagi telephellyel működő cég összesen több mint 4 000 m2 raktári kapacitással rendelkezik, 2007-ben éves áruforgalma meghaladta a 25 000 tonnát.

Cégünk az egyre zsúfoltabbá váló magyar piaci-gazdasági környezetben is folyamatosan fejlõdik és bõvül. Üzleti filozófiánk alapja, hogy megrendelõinknek mindenkor minõségi szolgáltatásokat, illetve termékeket kínáljunk, megfizethetõ árakon.

1991

Magánszemélyek családi vállalkozásként, szigetszentmiklósi székhellyel megalapítják a Széria-Trans Kft-t. A cég kezdeti tevékenysége németországi építõipari kivitelezõ és lakatos munkákra korlátozódott.

1993

A társaság egy ca. 1000 m2-es ipari csarnok megvásárlásával telephelyet nyit Karcagon, és a tevékenységi körét a por alakú építõanyagok csomagolásával, kiszerelésével, valamint építõanyagok nagykereskedelemével bõvíti. Fõbb forgalmazott termékek: német modellgipsz, olasz fehércement, román stukatúrgipsz.

1995

Székhelyváltás történik. A Széria-Trans Kft. Szigetszentmiklósról Budapestre, a Bertalan Lajos utcai irodába költözik.

1996

A német építési piac átalakulása, valamint a magyar cégeknek németországi lehetõségeit mindinkább beszûkítõ, a korrekt mûködést rendkívül megnehezítõ gazdasági és munkavállalási szabályozók miatt a Széria-Trans Kft. a németországi kivitelezõ tevékenységét szünetelteti, és figyelmét a hazai építõanyag-kereskedelem felé fordítja. Elsõsorban a minõségi építési gipszek és a fehércementek piacára. Megkezdõdik a közvetlen kapcsolatok felvétele és kiépítése a nagy német gyártókkal, a Knauf, és a Heidelberger Zement cégekkel.

2000

A társaság a forgalom növekedésével a karcagi raktárkapacitását és jármûparkját a duplájára bõvíti, és a csomagoló-kiszerelõ tevékenységéhez egy korszerû keverõ-töltõ gépsort üzemel be.

2002

A német Südharzer Gipswerke céggel közös fejlesztésben megvalósul, és piaci bevezetésre kerül Széria-Glett néven egy univerzális, extra fehér glettelõgipsz, amely nagyon rövid idõ alatt a festõk és a kivitelezõk kedvencévé lép elõ.

2004

A Széria-Trans Kft. az építési és a speciális gipszek teljes választékát kínálja a magyar piacon. Beindítja a kültéri glett és a simítótapasz gyártását. Éves áruforgalma meghaladja a 20.000 tonnát.

2006

A budapesti székhely a kényelmesebb, tágasabb Adony utcába költözik át, a karcagi raktárbázis irodakomplexummal bõvül.

2008

Megkezdtük a saját fejlesztésű, saját gyártású KÜLTÉRI GLETT forgalmazását. A továbbfejlesztett termék neve 2023-tól: Standard 0-10 kül– és beltéri glett.

2009

Már három fehércement is szerepel a kínálatunkban. (dán-belga-szlovák)

2012-2013

Új vakolat a festőmestereknek. A MESTERVAKOLAT bevezetése.

2015-2016

A SZÉRIA-GLETT receptfrissítése.

2019-2020

A diszperziós glettek bevezetése (Plasto- S3, S5)

2022

Új raktározás az ALPOK-ADRIA Szállítmányozó Kft-nél, Budaörs (Ipari Park)